10 modetrends om in 2021 in de gaten te houden

Als je het nog niet wist, marktkleding is een van de meest intense en steeds veranderende industrieën. Elk seizoen komen er nieuwe ontwerpers, nieuwe stoffen, nieuwe ideeën, en ze lijken allemaal zo belangrijk te zijn. Daarom is het zo moeilijk om alles bij te houden wat nieuw is. Wat was er bijvoorbeeld zo geweldig aan de trends van vorig jaar? Of zullen we ze ooit nog terugzien? Heb jij al van een van deze 2021 trends gehoord? Zo niet, dan wil je rechtop gaan zitten en goed opletten, want dit artikel gaat je alles vertellen wat je moet weten over het komende seizoen. Zie je, er zijn vijf verschillende trends in het bijzonder die in een razend tempo door de mode migreren en het zou ons niet verbazen als ze binnen afzienbare tijd het grote ding worden. Maar laten we eerst eens kijken naar een aantal andere manieren waarop de mode het hele jaar door verandert en hoe je bij kunt blijven met wat iedereen draagt zonder het gevoel te hebben dat je stijl altijd al verouderd is.

Marktkleding

Wat is de grootste verandering in de mode?

Elk jaar voelt het alsof de mode in een constante staat van verandering is. Maar als we terugkijken naar de grote trends van het jaar, zouden we een aantal overeenkomsten tussen hen kunnen trekken. Laten we bijvoorbeeld blockchain-technologie nemen. In 2019 zagen we tal van nieuwe ontwikkelingen en technologieën die een hele nieuwe wereld van mogelijkheden openden voor de mode. Maar hoe zit het met de komende trends?

In 2018 zagen we volop op blockchain gebaseerde kleding. Merken zoals Everledger en techbedrijven zoals Nike en Under Armour waren de eersten die een op blockchain gebaseerd product creëerden. Hoewel deze producten best cool waren, lijken ze niet echt op dezelfde manier te zijn aangeslagen. Dus wat wordt de grootste modetrend in 2021? Nou, één ding is zeker: we zijn altijd op zoek naar de volgende grote trend.

Zakelijke kledingtrends.

Een trend die zeker hier is om te blijven is zakelijke kleding. Deze kledingstijl is een goed alternatief voor een pak op dagen dat u er niet zo gepolijst hoeft uit te zien, maar het is nog steeds professioneel genoeg om de klus te klaren. Een business casual look kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een paar sneakers en een T-shirt, of u kunt het aankleden met een blazer en een paar hakken. Als het op trends aankomt, is zakelijke kleding een van de meest aanpasbare.

Een andere zakelijke trend die hier is om te blijven is de blazer. Dit is een geweldig stuk om in je dagelijkse garderobe op te nemen, niet alleen omdat het veelzijdig is, maar ook omdat het bij zoveel verschillende outfits gedragen kan worden. Combineer hem met jeans, een legging en een gebreide trui voor een meer casual look, of combineer hem met een strakke button down, een pantalon en een paar sneakers voor een meer formele look.

Wees niet bang voor de rode loper trend.

Hoewel er genoeg trends waren die in 2020 verdwenen, is er één trend die nog steeds sterk doorzet: de rode loper trend. In feite is het alleen maar sterker geworden in het afgelopen jaar. We hebben beroemdheden als Kylie Jenner, Cardi B en Ciara hun favoriete ontwerpers op de rode loper zien dragen, wat de trend alleen maar intenser heeft gemaakt. Hoewel deze trend op het eerste gezicht misschien een beetje misplaatst lijkt, vinden wij het eigenlijk heel cool. Veel ontwerpers hebben immers geëxperimenteerd met verschillende materialen en ontwerpen om zo uniek mogelijke stukken te creëren. Wees dus niet bang om een trend te kiezen die een beetje out of the box is en toch ongelooflijk stijlvol.

De toekomst van mode: Hoe het eruit zal zien in 2021 en daarna

De mode-industrie is een steeds veranderende industrie, en tegelijkertijd doet ze al jaren hetzelfde. Met andere woorden, de toekomst van de mode is altijd rooskleurig. Het is moeilijk om precies te weten welke trends we volgend jaar zullen zien, maar we kunnen wel een paar voorspellingen doen op basis van de trends die het nu goed doen. Een trend die volgens ons volgend jaar enorm zal zijn, is holografische kleding. Nu hologrammen steeds toegankelijker worden, is er geen reden waarom deze trend niet mainstream zou kunnen worden. Tegelijkertijd zijn er ook tal van andere trends die waarschijnlijk het hele jaar door sterk zullen blijven, dus je zult ervoor willen zorgen dat je up-to-date blijft.

Leave a comment

Your email address will not be published.