De geschiedenis van juwelen

Sieraden met edelstenen

 

 

 

 

Sieraden met edelstenen worden al gedragen sinds de tijd van de oude Grieken, die zich tooiden met juwelen en sieraden. In het verleden werden sieraden gemaakt van natuurlijke materialen en werden zij gedragen om een zekere mate van veiligheid te bieden. Juwelen werden ook gedragen om iemands rang in de maatschappij aan te duiden. Een rijke dame droeg bijvoorbeeld sieraden om te laten zien dat zij tot een hoge klasse behoorde en in sommige samenlevingen was het dragen van oorringen een teken van toetreding. In de meeste samenlevingen werden ornamenten hoofdzakelijk door mannen gedragen, en in sommige stammenculturen werden ornamenten alleen door mannen gedragen. Vrouwen werden niet getooid met ornamenten, tenzij zij tot de hogere klassen behoorden en het aantoonde dat zij geen andere rijkdom bezaten dan dit te doen.

In de 17e eeuw werd het been of “enny” uitgevonden en dit werd gezien als het begin van de juwelenfabricage. Sinds 1670, toen het begrip juweel voor het eerst ter sprake kwam, zijn er enorme veranderingen geweest in de manier waarop het werd vervaardigd en gedragen. In de 18e eeuw was het de tijd van de “Resposonship”-beweging, die vrouwen uit hun traditionele schelpen haalde en ze met een zijden omslagdoek en Bangora-vilt tooide. Aan het begin van de 19e eeuw werden enorme hoeveelheden draad, dynamiet en zilveren knopen gebruikt om halskettingen van ongelooflijke ontwerpen te maken. Tegen het midden van de 19e eeuw borduurde een hoedenmaakster veilig fijne juwelen vóór de uitvinding van de Kirnform-lijn.

Kirts werden oorspronkelijk gedragen om de vlekken op de jurken van vrouwen te verbergen. Ze waren gemaakt van katoen of linnen en werden met een vrij rechte speld onder de jurk vastgemaakt, zodat ze er niet gemakkelijk uitgetrokken konden worden. Ze werden ook aan de binnenkant van de jurk gedragen om deze tegen vlekken te beschermen. vervolgt Hieronder worden enkele van de voordelen van deze vorm van jurk opgesomd.

Nadelen

Heel Style

De zomen die nu en dan in de mode zijn, zullen zeker blijven dalen en op een gegeven moment weer in de mode zijn. Het is soms moeilijk om bij te blijven. Hakken zijn vaak het gekozen schoeisel van veel vrouwen over de hele wereld. Er zijn vele redenen waarom voor hakken wordt gekozen.

Ontwerpers komen altijd met iets nieuws om het oude te vervangen. Het is praktisch onmogelijk voor een vrouw om zich ervan te weerhouden minstens één paar hoge hakken in de kast te kopen.

De wereld veranderen is een uiterst moeilijk proces en de groothandel in dameskleding is herhaaldelijk veranderd. Vrouwen moeten er goed op letten dat wat zij kopen ook volgende maand en het volgende jaar nog kan worden gebruikt.

In de wereld van vandaag is het heel belangrijk dat de draagster zich goed voelt over zichzelf. Als ze dat doet, zullen anderen haar daarvoor waarderen en hoog over haar denken. Het kopen van stijlvolle spullen is niet alleen om zich te onderscheiden van de massa, maar ook om zich goed en zelfverzekerd te voelen over zichzelf.

Halsband Type

Er zijn in principe twee soorten collar stays. De metalen kraagverstevigers worden alleen door beroemdheden gebruikt en zijn zeer duur. De andere zijn gemaakt van goedkopere materialen. U kunt beide soorten tegen een zeer lage prijs krijgen. De laatste zijn meestal betrouwbaarder omdat ze gemaakt zijn van alledaagse materialen zoals kragen en rubber.

Heels

Sinds de tijd van de plateauschoenen zijn hakken altijd in de mode. Maar voor regelmatig dragen passen de hakken veel beter bij jurken en rokken. U kunt harembroeken of vollere rokken combineren met slouchboots met hakken.

Er zijn dure flats van hout en leer. Goud, zilver en brons metaal worden nu ook gebruikt. Denk eraan om hun kleur van tijd tot tijd te veranderen.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.