Verschillende soorten sieraden

Sieraden cadeau

 

 

 

 

Structuur

Het idee van een sieraad is de manier waarop het gemaakt is en de charme die het bezit. Juwelen worden over het algemeen op twee manieren gemaakt, voor het lichaam of voor de geest. Er zijn zowel mooie als functionele juwelen. Traditionele juwelen worden in massaproductie vervaardigd om op de open markt te worden verkocht. Dit wordt gewoonlijk gedaan door de kosten van de materialen laag te houden. Dit zorgt ervoor dat de juwelen betaalbaar zijn. Zij zorgen er ook voor dat er geen designermerken bij betrokken zijn, aangezien de winst wordt gemaakt met wat er wordt verkocht.

juwelenproductie

De twee soorten traditionele juwelen zijn: kralenwerk (de oudste soort) en metalen juwelen. De oude werden gemaakt van natuurlijke materialen zoals been, hout, schelp en steen. Ze werden vaak gemaakt om te worden gedragen voor de gezondheid. Bij moderne juwelen worden vaak edele metalen en soms zelfs kristallen gebruikt. Vaak wordt gedacht dat er een verband bestaat tussen het uiterlijk van sieraden – met name de grootte van de stenen – en de kans dat de bezitter ervan diamanten aantreft.

Lichaam of juweel?

Het ene wordt gebruikt om juwelen te maken of te versieren, het andere om rijkdom in op te slaan en zelfs als versiering te dienen. De kostbaarste en oudste soort metalen juwelen is noodzakelijkerwijs gemaakt van goud. In de meeste gevallen wordt het niet gesneden of gehamerd, maar juist gevouwen om de gewenste vorm te krijgen. In dit geval zouden mannen beenderen van ossen, herten of geiten hebben gedragen als versiering – mogelijk als statussymbool.

Terwijl in het geval van de versiering van vrouwen, juwelen zouden zijn gemaakt van edelstenen – van elke grootte, kleur en materiaal – die werden gevonden in de verloren gegane of verdwaalde anatomisch bewaarde borsten van vrouwen.

In de Indo-Arische eredienst worden juwelen ook geassocieerd met de aarde. De neervallende klanken die met edelstenen in verband worden gebracht, worden geacht de aarde aan te duiden die haar houder in eenvoud bindt.

De openlijke taak van een juweel is het mogelijk te maken dat het juweel door anderen wordt waargenomen terwijl het wordt gedragen. Terwijl de anderen het juweel zien als iets dat reeds in een vorm is gevouwen, wordt de techniek van de concentraatillusie – waarbij het fysieke juweel eerst wordt gevouwen om te worden gedragen – bijzonder nuttig geacht voor de herleving van organische juwelen.

Bij de halssieradenCardamic,Padarampucci,LabbelaubrienPiacenza worden de kralen of padels die in een halsketting of armband worden verwerkt, gewogen door de toner voordat deze in de vorm wordt gegoten. Hoe groter de hoeveelheid edelstenen in deze juwelen, hoe zwaarder het afgewerkte juweel zal zijn. Zware halskettingen zullen naar alle waarschijnlijkheid vergezeld gaan van zware lange oorbellen, alsmede van een armband van dezelfde soort. Zware halskettingen zouden namelijk versierd zijn met edelstenen die zwaar en lang waren om rond te dragen.

In fijne juwelen zijn de gebruikte edele metalen meestal evenredig met de waarde van de steen die gebruikt wordt om het sieraad te maken. Zo kan bijvoorbeeld één enkele goudsteen worden gebruikt in vele verschillende soorten fijne halsjuwelen, maar hij zal altijd in verband worden gebracht met de waarde van goud, in die zin dat hij prijzen van vele duizenden dollars kan opbrengen.

Boddington, een van ‘s werelds beste juweliers, zei dat de hanger niet dagelijks kon worden gedragen, maar bij speciale gelegenheden moest worden gedragen. Hij vermeldde ook dattonight diamant hangerhad een maximale breedte van slechts 7mmen zou hebben een maximale breedte van 18mm wanneer gezet in geel goud. Dit was de steen die populair was in de jaren 50. In 2012 is de steenbreedte 22,5 mm.

juwelen hebben een enorm voordeel ten opzichte van gewone juwelen. Ze hoeven niet regelmatig schoongemaakt te worden, maar onderhoud is slechts een suggestie, zoals dat vroeger wel het geval was. Zelfs stenen worden niet bij elke gelegenheid gedragen. Door het af en toe te dragen gaan mooie stukken langer mee en kan de huid goed ademen.

Juweliers deelden ook hun mening dat gele diamanten de meest onstabiele van alle stenen zijn en niet lang kunnen meegaan. Als je ze van je hals afsnijdt, zou dat zeer slecht zijn voor je huid. Het is het beste om ze te bewaren tot de datum waar uw partner naar toe gaat. Op deze manier zou het mogelijk zijn om ze te dragen bij gelegenheden maar voorkomt u dat uw huid geïrriteerd raakt.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.