Hoe uw juwelen opmeten

Juwelier Hulst

 

 

 

 

 

Een juweliersmagazijn kan bevatten, en regelmatig worden onderverdeeld, sierraden, horloges, ringen, armbanden, halskettingen, en bijpassende oorbellen.

Het werkgebied van een juwelier omvat het mengen en combineren van unieke materialen, zoals zeldzame metalen en stenen, en kralen van hout, glas en steen. Het belangrijkste voor de juwelier zijn ook de afmetingen van halskettingen, de lengtes en breedtes van halskettingen, en de lengte en dikte van afzonderlijke armbanden, enz. De meeste metingen worden verricht ten opzichte van een bepaalde standaard, zoals een maat nul, die vaak moeilijk te controleren is. In ieder geval worden metingen ten opzichte van een vast meetpunt nauwkeurig uitgevoerd. Op bepaalde gebieden, zoals in de atletiekelastiek, kunnen de metingen van de juwelier in cijfers worden omgezet.

De nauwkeurigheid en precisie van deze metingen helpen te bepalen of een bepaald snoer kralen, of een halsketting past bij een bepaald stuk platina of goud en dergelijke. In het pandjeshuis echter worden het kaliber en de ervaring van de juwelier getest om te zien of een bepaald stuk in de toekomst kan worden gebruikt tegen een ander stuk dat hij of zij eerder heeft uitgekozen. Als dat het geval is, wint dat stuk. Zo niet, dan wordt het stuk waarop de proef gebaseerd was, verworpen.

Helaas is het niet altijd gemakkelijk om de grootte van een edelsteen of halfedelsteen te meten, omdat de ware grootte door zijn rondheid niet precies kan worden vastgesteld. Bovendien worden stenen gemeten aan de hand van hun karaatgewicht, niet aan de hand van hun werkelijke grootte. Als de grootte van een diamant echter wordt bepaald aan de hand van zijn gewicht (met behulp van een Bell Fuller Dictionary), kan de grootte vrij nauwkeurig worden gemeten.

Gebruik een liniaal om de grootte van een diamant op te meten, gebruik deze metingen om de juiste maat kraal voor uw halsketting of ring te vinden, bestel dan het artikel in de maat van de edelsteen of halfedelsteen.

De zorg voor uw sieraden

Uw juwelen van edelstenen of halfedelstenen dienen door een zorgvuldige juwelier te worden verzorgd. Laat uw edelstenen of halfedelstenen sieraden regelmatig reinigen en polijsten volgens de onderhoudsinstructies op het product. Wees ook voorzichtig met het aanbrengen van bead sealant of polijstdoekjes en -gereedschap. Zuiver ivoor, bijvoorbeeld, of sommige onedele metalen die bij bepaalde verlichting kunnen worden aangetast, kunnen worden behandeld met een zuur eenmaal per maand.

Wanneer u uw sieraden of welk sieraad dan ook aanraakt, denk er dan aan de glans te controleren. Als het er niet glanzend uitziet, breng het dan naar een juwelier om het te laten reinigen. En, met zorg, de stukken kunnen houden hun schoonheid voor vele jaren te komen.

Gebruik een spiegel of een ander stuk lichtgewicht materiaal om sieraden met een vergulde afwerking of stickers te beschermen. En, houd elk stuk met een kralen of zwaar gefigureerd steen gematigd om het te beschermen tegen mogelijke aantasting door het zuur in de lucht.

Als uw lievelingsstuk toch in contact komt met een stof als koffie, zout of taartkorst, bescherm het dan door het af te dekken met een vlamwerend materiaal.

reinig elk stuk met chemicaliƫn, spoel het af met koel water en voeg een beschermende chemische stof toe om aanslag te voorkomen.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.