Vintage kleding en accessoires

Vintage Clothing Amsterdam (Engelse tekst)

 

 

 

 

Vintage Kleding: Stoffen en textiel uit het verleden, beïnvloeden hoe de kleding vandaag de dag draagt. Afhankelijk van de stijl en trend die je kiest om te dragen, kan vintage het gevoel van een andere periode in de tijd terugbrengen.

Hoe het gevoel van de kleren iemand onderscheidt? Mode weerspiegelt populaire trends. Hoe een kledingstuk of een stijl wordt waargenomen, hangt af van de manier waarop het wordt gedragen en hoe het bij het publiek aanwezig is. De manier waarop een kledingstuk wordt gedragen, hangt op dezelfde manier af van hoe we ons voelen als we het dragen (met uitzondering van de moderne tijd waarin wat we dragen wordt bepaald door kapsels). Daarom moeten we bij de vraag hoe vintage kleding zal aanvoelen wanneer we het dragen, rekening houden met hoe het zal worden waargenomen.

Hoe vintage kleding te dragen: Er zijn verschillende overwegingen. Ten eerste moet u rekening houden met het gevoel dat u zult krijgen door de kleding te dragen. Als je bijvoorbeeld een avontuurlijk gevoel hebt, voel je dan vrij om de kleren te dragen die mensen droegen in het begin van de 20e eeuw. Een ding is zeker en kan veilig worden gezegd is dat de mensen die het dragen van dergelijke kleding in die dagen werden beschouwd als avontuurlijk. Als u zich avontuurlijk voelt, voel u dan vrij om deze kleren te proberen.

Houd er echter rekening mee dat als u zich avontuurlijk voelt, u uw schouders of rug bloot kunt geven. Zorg er bovendien voor dat uw benen goed bedekt zijn. Vermijd het dragen van iets dat uw lichaam laat ademen. Geen enkele kleur is per se “goed” of “vreemd”, maar donkere kleuren dragen ook bij tot het gevoel van “ontdekkingsreizigersmodus” dat u geneigd zult zijn te hebben. Bedenk dat u met het dragen van de kleding slechts een modestatement maakt en als de kleding iets zegt over uw persoonlijkheid, is het beter om de “juiste” (of) mode-keuze te maken.

Een retro-moment koesterenHet gevoel van romantiek (orosity)In één woord, het woord “retro”. Omdat zoveel dingen uit het verleden weer in ons opkomen, promoten veel modezaken kleding die aan het verleden doet denken. Sommige kledingstukken zijn slechts versierd met knopen die in een vervlogen tijdperk werden gebruikt, terwijl andere een unieke en toch andere toets krijgen.

De sleutel tot het kiezen van dergelijke kleding is om een weloverwogen beslissing te nemen door de kleding uit te proberen voordat u ze koopt. Om u door dit proces te leiden, geven wij u de volgende tips. Denk eerst aan de algemene richtlijnen die garanderen dat de kleren die u koopt comfortabel zijn. Ze moeten een katoenen voering hebben die voorkomt dat uw lichaam te warm wordt, vooral onder uw armen. Vervolgens moet u er zeker van zijn dat uw kleding goed ventileert. Ze moeten bestand zijn tegen geurtjes; dit is nodig omdat te veel lichaamsgeur door de catwalk zal worden opgepikt. Zorg er bovendien voor dat ze goed passen; controleer de specifieke plekken waarvan u vindt dat ze wat extra ruimte nodig hebben, vooral bij de schouders en de borst.

Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer je je kleedt, de stijl moet passen bij je persoonlijkheid. De beste manier om dit te bereiken is door vintage kleding te dragen; outfits die je een gevoel van romantiek geven. Bovendien moet de kleding je individualiteit uitdrukken. Pas op dat je stijl niet te “camp” is. Integendeel, het gevoel dat je hebt wanneer je gekleed bent in vintage kleding is er een van elegantie en klasse. Als de vintage charme je te veel wordt, kun je doorgaan met de rest van de avond, maar mode-experts raden je aan om van stijl te veranderen, want het idee is om stijlvol te zijn, niet omdat je trends volgt, maar omdat je graag comfortabel bent.

Vintage Kledingstijlen Vintage kledingstijlen zijn die stijlen waarvan de populariteit beperkt was tijdens de periode waarin ze werden geïntroduceerd. De populariteit van retro kleding is de laatste tijd toegenomen omdat er veel vintage outfits zijn die in geen enkele collectie van die kleding te vinden zijn. Sommige zijn te typisch en andere worden door bijna niemand gedragen. De klanten die dergelijke kleding kopen zijn diegenen die van eenvoud en klassiek houden. De klanten met een modebewustzijn zullen echter altijd de voorkeur geven aan een unieke look. Niet al te gewaagde of overdreven outfits zijn ideaal voor hen. Wie zich van zijn artistieke kant wil laten zien, kan bovendien kiezen voor een vintage item met een vleugje moderniteit.

Tips voor het onderhoud en schoonmaken van vintage kledingHoewel het schoonmaken van vintage kleding een vervelende taak lijkt, is het dat echt niet. Het enige wat je nodig hebt is een goed schoonmaakmiddel dat niet alleen zacht is, maar ook niet schadelijk. De stof kan echter ook reageren op het wasmiddel; daarom is het het veiligst om de gebruiksaanwijzing te lezen voordat u het gebruikt. Als alternatief kunt u ook een kledingborstel gebruiken en de stof voorzichtig borstelen. Het enige wat u nodig hebt om het te drogen is het spuuglelijk op te hangen. Indien nodig kunt u het ook laten strijken of stomen, aangezien vintage kleding meestal kreukelig blijft.

Nu kost retro vintage kleding niet langer een fortuin, en dat is de enige reden waarom velen nu op zoek zijn naar retro vintage kleding en accessoires.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.